Flettemetoden

Flettemetoden i Køge

Flettemetoden er en af de ældste metoder på markedet, det er en meget naturlig metode hvor der udelukkende benyttes nål og tråd. Ingen keratin, lim, tape eller anden form kemi. Den teknik vi bruger, er til folk med skandinavisk hår og ikke mange laver extensions med flettemetoden på denne måde, men vi udfører den i Køge. 

Der flettes meget små og tynde fletninger langs hovedbunden, og derefter bliver der syet trenser af hår på.
Flettekanten fungerer lidt som et tovværk, hvilket betyder at belastningen er minimal da vægten fordeles ud på hele flettekanten.

Hver 6-8 uge skal håret oprykkes, dette gør man for at sikre at der ikke kommer en belastning på dit eget hår. Håret kan oprykkes mange gange, hvis du plejer dit extensions korrekt.

Så længe at denne metode påsættes, aftages og plejes korrekt så skader den ikke dit hår.
Hos Proextensions and Beauty, kan du være sikker på en korrekt påsætning af alle metoder.

Tit går det galt ved aftagningen, derfor tilbydes der gratis aftagning af alt extensions som er påsat hos os, hvis aftagningen finder sted senest 8 uger efter påsætningen. 

Læs meget mere om flettemetoden længere nede på siden.

Medbragt hår

1 flettekant 450 kr.
2 flettekanter 700 kr.
3 flettekanter 950 kr.
Aftagning (ikke påsat hos os) 199 kr. pr påbegyndte 1/2 time.

Standard hår 45/50 cm

FYLDE

1 flettekante (ca. 50 g. hår)  1500 kr.

FINT/NORMALT HÅR

2 flettekanter (ca. 100 g. hår)   2200 kr.
2 flettekanter (ca. 150 g. hår)   2900 kr.

TYKT HÅR

3 flettekanter (ca. 200 g. hår)   3800 kr.

Luksus hår 45/50 cm

FYLDE

1 flettekant (ca. 50 g. hår)   1850 kr.

FINT/NORMALT HÅR

2 flettekanter (ca. 100 g. hår)   3400 kr.
2 flettekanter (ca. 150 g. hår)   4750 kr.

TYKT HÅR

3 flettekanter (ca. 200 g. hår)   6250 kr.

Flettemetoden – hvordan?

Når du får påsat extensions med flettemetoden, udføres det ved at der syes extensions trenser på typisk 1-3 flettekanter.

Disse flettekanter kaldes også for vævekanter, og er altså betegnelsen for de mikrotynde fletninger der laves langs din hovedbund.

Det tager ca. 1 1/2 time at få påsat extensions med flettemetoden (alt efter antallet af flettekanter / vævekanter).

Efter 6-8 uger skal det påsatte hår rykkes op igen, det forgår således at dit extensions aftages. Fletningerne bliver da pillet op, og fletningerne bliver lavet på ny, og håret påsættes igen. Alt efter kvaliteten af håret, kan du genbruge dit hår utallige gang.

Håret skal rykkes op, da dit natur hår stadigvæk vokser, og for at undgå træk på håret er denne oprykning nødt til at forgå indenfor 6-8 uger. Ellers kan du opleve at trækket bliver for hårdt for dit natur hår og det derfor vil knække, hvis dine extensions ikke aftages og oprykkes.

Håndsyet og maskinsyet trenser

Når du får syet dine extensions på, findes der to forskellige slags trenser, de håndsyede og de maskinsyede.

Håndsyede trenser:

De håndsyede trenser er ultra tynde, hvilket gør dine hair extensions endnu mere naturlige samt fleksible, da kanten kun er ca. 1 mm høj og 1 mm bred.

Håndsyede extensions trenser vejer også væsentligt mindre end maskinsyede trenser. Grundet de små fine kanter der er yderst smidige, kan der let ligges trenser ovenpå hinanden, i forbindelse med påsyningen på flettekanten / vævekanten.

Hvis du har fint/tyndt hår er de håndsyede extensions trenser anbefalelsesværdige og helt klart at fortrække.

Der skal dog gøres opmærksom på, at hvis man klipper i håndsyede trenser vil de have tendens til at løbe Derfor er det bedst at bukke banerne så de passer til flettekanten. Har man alligevel brug for at klippe i trensen, så skal der bruges en lighter til at smelte enden på trensen, dermed kan man stoppe trensen i at løbe.

Maskinsyede trenser​:

Maskinsyede extensions trenser er som ordet antyder lavet på en maskine. Det medfører tykkere kanter der er ca. 5 mm høje og 3 mm brede. De maskinsyede trenser kan forkomme mere stive og er langt mindre fleksible end de håndsyede. Dog bliver de med tiden en anelse blødere.

De maskinsyede trenser vejer og fylder også mere, og når man ligger dem oven på hinanden når de påsyes flettekanten, er det bedst at forskyde trenserne. Dermed får du ikke tykke samlinger i begyndelsen af flettekanten, da det kan være svært at skjule.

Du kan sagtens bruge de maskinsyede trenser hvis du har et normalt hår, men har du et fint hår er de håndsyede langt bedre. Hvis du har tykt hår, er det at anbefale at du bruger de maskinsyede trenser.

Fordele og ulemper ved Flettemetoden

Hvis du vælger at få påsat extensions med flettemetoden, får du en utrolig naturlig påsætning, uden diverse kemikalier, idet trenserne bliver påsyet med nål og tråd og du skal ikke være nervøs for at tabe totter eller baner.

Det er dog værd at have i mente at håret skal opløftes hver 6-8 uge, da vægten og belastningen er større end ved eksempeltvist tape eller totter, er du indforstået med det så er du sikret et fantastisk hår at all times.

Flettekanterne fylder – med det sagt, så skal du huske på at selvom vi sætter flettekanterne så usynligt som muligt, så sidder de der stadigvæk, og der kan være opsætninger hvor du skal bruge tid på at skjule flettekanterne. Er du helt vild med diverse opsætninger hvor du bl.a. deler håret, så kan det være du skal overveje en metode som tape med Hairtalk, for et mere usynligt resultat.

Der er mange der elsker den ekstra fylde som flettekanterne giver, så hvis du har et flat hår vil det altså løfte dit hår en hel del.

Særlig pleje ved flettemetoden

Du skal sørge for at børste dit hår godt! Du skal selvfølgelig uanset metode, sørge for at børste dit hår grundigt. Del håret op og bruge en kam til at børste håret tættest på flettekanten, da det har tendens til at filtre når du sover, hvis du som mange andre sover lidt uroligt.

Du SKAL føntørre! Når du har extensions påsat med flettemetoden, er det vigtigt du føntørrer flettekanterne når du har været i bad, de har meget svært ved at tørre af sig selv.

Vask GRUNDIGT! Dette er ikke en plejevejledning, men der er visse ting der er anderledes ved flettemetoden end andre metoder, hvis ikke du sørger for at dele dit hår op ved hårvask, kan det være utroligt svært at styre din hårvask. Det kan resultere i at du ikke får vasket alt produkt ud, og det er ikke sundt for hverken din hovedbund eller dit hår.

Typisk vil du tro du har fået skæl, og din trensekant vil have hvide flager og det er et typisk tegn på at du ikke får skyllet grundigt nok. Det er også grunden til du kan risikere at få svamp eller der kan gå mug i håret, det ses MEGET sjældent men det er altså muligt.

Extensions påsat med flettemetoden er ikke svært at holde, men det kræver bare du gør en indsats.

[MYTE] Flettemetoden gør ondt!

Mange går fejlagtigt med den opfattelse, at det gør ufatteligt ondt at få påsat extensions med flettemetoden og at det er normalt at have hovedpine efterfølgende (for nogle mennesker i flere dage).

Dette er IKKE normalt! Selvfølgelig kan der være forskel på hvor følsom ens hovedbund er, men oplever du en ufattelig smerte ved at få påsat extensions med flettemetoden og hovedpine dagene efter, så skal du finde en ny påsætter. Det kan typisk være hvis du får extensions udført i en afro-shop eller af en påsætter der benytter sig af deres teknik.

Påsætterne i afro-shops er utrolig dygtige til at flette, og deres teknik er beundringsværdig – men dur simpelthen ikke i et skandinavisk hår, der er påsætningsteknikken alt for hård og voldsom. Det kan resultere i skaldede pletter der hvor trensekanten begynder, hvilket bevidner til et alt for voldsomt træk.

Konsekvenserne

Konsekvenserne ved at vælge en sådan påsætningsteknik er at du kan risikere skaldede pletter, udvikle sygdommen traction alopecia, som er alopecia forsaget af træk på håret, det kan være permanent at du vil have disse skaldede pletter, og det kan være meget svært at finde extensions løsninger der kan dække disse pletter.

Med det sagt, er du altid velkommen til at give mig et kald eller smide en besked, hvis du har fået påsat hår og er i tvivl om den smerte du har er almindelig eller om du skal have håret ud hurtigst muligt.

En finger regel er at hvis smerten beskrives som en let ømhed, er det normalt umiddelbart efter behandlingen og i visse tilfælde også dagen efter, hvorimod hvis du mærker en voldsom ømhed/smerte samt kraftig rødhed ved flettekanterne, så skal du have dine extensions af hurtigst muligt.