Permanent makeup

Hvad er permanent makeup – PMU

PMU er en forkortelse for permanent makeup. Begreberne mikropigmentering, semipermanent makeup eller kosmetisk tatovering beskriver samme behandling, og beskrives bedst som en tatovering.

Behandlingen udføres ved at der deponeres pigmenter i det dermale hudlag (dermis) som er mellem 0,2-0,5 mm. dybt. Dette gøres med nåle og udstyr der er specialfremstillet til netop det formål.

De mikro tynde nåle der benyttes, kan ændre og korrigere de træk du ikke er tilfreds med og dermed opnå en smuk og naturlig forbedring.

Da vi arbejder med semipermanent makeup afviger pigmenterne fra almindelige tattoo farver ved ikke at være permanente. Dermed skal du som kunde være indstille på at permanent makeup altså skal vedligeholdes.

Udstyret der benyttes til permanent makeup kan ikke sammenlignes med andet udstyr, der benyttes til en almindelig tatovering.

Farverne der benyttes hos Proextensions and Beauty er 100% EU-godkendte og sikre at anvende. Farven der bruges, tilpasses din hudtone for at smukt og naturligt resultat. Udstyret der bliver brugt er fra PhiBrows som er et af de førende mærker på markedet og udvikles hele tiden.

Holdbarheden af din behandling afhænger meget fra person til person. Livsstil, hudtype og medicin samt en række andre faktorer, spiller en stor rolle.

Som tommelfingerregel holder permanent makeup 2-5 år. Dette afhænger af hvilket område du bliver behandlet, og hvor grundig du er med aftercare af det behandlede område.

Læs afsnittet om holdbarhed længere nede.

Der gøres opmærksom på at der behandlingen skal laves et retouch 6-8 uger efter første behandling. Derefter anbefales det at du får behandlingen opfrisket efter et år til halvandet.

Konsultation inden PMU – Permanent makeup

Hos Proextensions and Beauty, er det vigtigt for os at forventningsafstemme med dig. Samt at give dig et realistisk billede af permanent makeup og hele processen.

Derfor tager vi altid en samtale med dig inden behandlingen påbegyndes. Her kan du stille alle spørgsmål og vi kan i fællesskab finde den helt korrekte form til dig.

Før behandlingen går i gang vil vi måle og tegne op, så vi ved præcist hvordan formen skal være på den enkelte behandling.

Der findes altså ikke standardskabeloner indenfor permanent makeup, da hvert ansigt er unikt og behandlingen skal passe til netop dit ansigt.

Du er selvfølgelig med i processen, men bør være opmærksom på at der ikke udføres behandlinger der ikke er i overensstemmelse med PhiBrows standarder og er æstetisk korrekt.

Kan jeg få permanent makeup?

Ja – Permanent makeup henvender sig til alle der gerne vil have perfekte bryn, indrammede øjne eller smukke læber.

Permanent makeup er også en meget populær behandling hos kunder med; manglende hårvækst, samt kunder med alopecia eller dem der gennemgår et sygdomsforløb hvor de taber hår ved f.eks kemoterapi.

Permanent makeup anvendes også af personer der har allergi for almindelig makeup.

Sidst men ikke mindst er permanent makeup en ideel løsning for dig, der ønsker; smukke bryn, læber eller eyeliner døgnet rundt, men gerne vil slippe for at tegne det op selv og være nervøs for om produktet forsvinder i løbet af dagen.

Hvor på kroppen kan du få permanent makeup?

Du kan i princippet på permanent makeup alle steder på kroppen.

De mest almindelige er dog på bryn, øjne, læber, hovedbunden og korrektioner af ar.

Bryn

Microblading / 3D Hairstrokes

Microblading er en teknik der benyttes til at lave naturlige øjenbryn. Her benyttes en pen til at lave hvert enkelt hårstrå.

Teknikken er ideel til at skabe små og præcise hårstrå der giver et absolut naturligt resultat.

Hvis du ønsker at ændre faconen på dine bryn, kan dette også gøres med microblading.

Inden behandlingen påbegyndes vil vi tale om farvevalg, men brynene vil altid se mørkere ud end slutresultatet da brynene vil tabe farve de første par uger.

Powderbrows

Powderbrows er til modsætning fra microblading en skyggelægning af dine bryn. Denne skygge lægges under dine naturlige hår og vil dermed give karakter til dine egne øjenbryn ved at få dine hårstrå til at syne tættere.

Ved hjælp af teknikken der benyttes til powderbrows, kan der også ændres og korrigeres facon så du får perfekte bryn.

Powderbrows giver et naturligt og blødt resultat men kan syne mere markeret end microblading.

Inden behandlingen påbegyndes vil vi tale om farvevalg, men brynene vil altid se mørkere ud end slutresultatet da brynene vil tabe farve de første par uger.

Hybridbryn / PhiFusion

Denne type bryn er en kombination af microblading og skygge og deraf navnet hybridbryn og er et meget populær valg.

Teknikken benyttes ofte hvis du ikke har mange hår fra naturens side eller tynde bryn og der skabes en fantastisk harmoni mellem dine hår og den farve vi deponerer i huden.

Du vil opleve at dine hybridbryn holder længere end ved microblading, det skyldes at der lægges en skygge henover hårstråene.

Inden behandlingen påbegyndes vil vi tale om farvevalg, men brynene vil altid se mørkere ud end slutresultatet da brynene vil tabe farve de første par uger.

Eyeliner

Ønsker du mere indrammede øjne, kan du få permanent makeup på dine øjne der ligner eyeliner. Metoden benyttes ofte i forbindelse med vippefortætning, hvor der tatoveres en streg der tætner samt markerer vippekanten.

Permanent makeup i form af eyeliner kan både bruges til at give kant og karakter til dit ansigt men også bruges til at skabe et super fint og blødt udtryk.

Ved denne behandling vil vi kigge på øjets form, hvor mange vipper du har samt din hudtone før formen laves.

Inden behandlingen påbegyndes vil vi tale om farvevalg, men eyelineren vil altid se mørkere ud end slutresultatet da eyelineren vil tabe farve de første par uger.

Læber

Smukke store læber har altid været et hit, derfor er det ingen undren at det også er blevet yderst populært at få behandlet læberne.

Med permanent makeup vil du på en smuk og naturlig måde have mulighed for at udligne asymmetrier, skabe en perfekt men naturlig læbekontur, give fylde, ændre facon samt farve.

Hvis du har rygerynker kan det medføre disharmoniske læber og du oplever måske din læbestift løbe, det kan rettes med permanent makeup.

Mulighederne er mange.

Inden behandlingen påbegyndes vil vi tale om farvevalg, men farven vil altid se mørkere ud end slutresultatet da læberne vil tabe farve de første par uger.

Permanent makeup – hvor længe holder det?

Selvom navnet permanent makeup kunne antyde, at en behandlingen med permanent makeup er lige så permanent som en almindelig tatovering er dette ikke tilfældet.

Da der pigmenterne er utrolig milde og simpelthen ikke lavet til at holde permanent og i kombination af placeringen i ansigtet, er det mere korrekt at kalde det en semi permanent tatovering.

Din behandling holder nemlig “kun” 2-5 år, afhængigt af hvilken behandling du får.

Derfor anbefales det også at du årligt får opfrisket din behandling, dette er især ved permanent makeup på brynene. Permanent makeup på læber og øjne skal opfriskes, men der er holdbarheden længere og du kan derfor godt gå i op til to år.

Prisen på efterbehandlingen er betydelig lavere end på første behandling.

Holdbarheden på permanent makeup kan forlænges, ved den anbefalede aftercare du vil blive introduceret til ved behandlingen.

Hvordan udføres permanent makeup

Første step er at spritte din hud af samt opmåle og tegne dine bryn, eyeliner eller læber hvorefter du vil få mulighed for at godkende formen. Som tidligere nævnt bør du dog være opmærksom på at der ikke udføres behandlinger, der ikke er i overensstemmelse med PhiBrows standarder og er æstetisk korrekt.

Derefter vil vi begynde at deponere farve i huden, alt foregår selvfølgelig med 100% sterilt udstyr. Der er derfor ingen fare for smitsomme sygdomme og minimal chance for infektion.

Du vil ikke blive bedøvet før behandlingen påbegyndes, men når første pass er udført vil du få bedøvelse på. Dermed er huden åben og du vil ikke kunne mærke når andet samt tredje pass udføres.

Hos andre behandlere vil du måske få påført en bedøvelsescreme som skal sidde i 15-20 minutter, eller få at vide at du kan købe denne cream på apoteket (Emla) og du kan påføre den 1-1,5 time før behandlingen, da du så vil få maksimal bedøvelse.

Dette anbefales ikke hos Proextensions and Beauty, og ved brug af bedøvelse inden behandlingen, vil du blive sendt hjem uden at blive behandlet.

Efter du er blevet behandlet med permanent makeup

Efter du er blevet behandlet i områderne omkring øjne og læber vil du typisk opleve at være hævet, en let ømhed samt rødme ved det på og omkring behandlede område, hævelsen vil typisk aftage efter et døgn.

Ved behandling af bryn vil du opleve afskalning, og det er efter afskalningen at dine bryn vil have mistet farve.

Hvis du har fået permanent makeup på dine læber kan herpes/forkølelsessår forekomme. Derfor anbefales det at du opstarter en forebyggende kur 3-5 dage inden behandlingen hvis du har denne virus.

Der er en meget lille risiko for infektion og har ingen betydning for slutresultatet.

Historien om PhiBrows

Manden bag PhiBrows Academy er Branko Babic, en serbisk artist med et øje for æstetik.

Branko har en meget innovativ tilgang til design og hans unikke teknik, der hele tiden forbedres idet Branko stadigvæk er aktiv artist, er anerkendt verdenen over og Branko har uddannet over 1500 artister i hele verdenen.

Hele ideen omkring manuelt optegnede øjenbryn startede faktisk i Kina. Dog var den europæiske smag anderledes end den asiatiske, hvorfor Branko tilpassede den originale teknik, som er meget langt fra den asiatiske stil.

Faktisk er microblading academy Branko Babic den ældste microblading skole i Europa, hvorfor den også er så anerkendt verdenen over. Teknikkerne er nemlig 100% gennemtestet og det samme er produkterne, som er de bedste der findes på markedet. Læs mere om hvad farverne indeholder længere nede.

PhiBrows logo er særdeles anerkendt og er et tegn på prestige, overlegne færdigheder og kvalitetsudstyr.

Permanent makeup revolutionen

Som mange andre geniale mennesker, var det ikke nok for Branko bare at tilpasse teknikken til det europæiske klientel.

Branko fandt også ud af at der var et samspil mellem ansigtstræk og øjenbryn, hvorfor han udviklede det gyldne skærings kompas til at designe form, for at skabe smukke harmoniske bryn der er æstetisk korrekte.

Udstyret til udførelsen af permanent makeup er også specielt udviklet til formålet og er de mest veludviklede på markedet.

Som PhiBrows artist bruges det perfekt eller guddommelige design 1.618, og kendes fra det græske bogstav PHI og bruges i matematik og kunst, og det er her navnet PhiBrows stammer fra.

Permanent makeup farver

Branko har skabt de første pigmenter som ikke indeholder tungmetaller og ikke er baseret på jernoxid.

PhiBrows pigmenter indeholder:

  • 0% tungmetaller
  • 0% Nikkel
  • 0% Kviksølv
  • 0% Kobolt
  • 0% Lead
  • 0% Tartrazin

Jernoxid medfører at pigmenterne over tid vil skifte farve og er meget almindeligt hos andre udbydere. Det samme er nikkel  som også i små mængder kan give allergi, begge dele er fjernet fra alle pigmenter.

Branko har hævet de hygiejne standarderne til det højeste niveau, for at minimere chancerne for infektioner.

I Danmark er der endnu ingen regler indenfor permanent makeup. Hvorfor du som kunde kan risikere at blive tatoveret med dårligt udstyr, farlige pigmenter og inkompetente behandlere.

I mange andre lande heriblandt Østrig er der utrolig strenge krav til udstyr, farver og undervisningen. PhiBrows er de eneste med tilladelse til at undervise i microblading i Østrig idet både deres farver, udstyr og teknikker er gennemtestet med et overlegent resultat.

Schweiz, Serbien og Spanien har også meget strenge krav til pigmenter hvor PhiBrows er helt lovligt. Spanien udtalte sig omkring PhiBrows pigmenter som værende af højest kvalitet på markedet.

Hos PhiBrows er kundens sikkerhed det vigtigste, hvorfor PhiBrows er det sikreste valg for dig som kunde.