Myter om hair extensions

Den 25. september 2018 i Hair extensions af Martine Birlund

Hvis du skal til, eller hvis du allerede bruger hair extensions, så har du formentlig hørt en masse forskellige myter omkring dette.

Nogle af disse myter er baseret på gamle oplysninger og andre er sejlivede myter, som bygger på ukorrekt information.

For at hjælpe dig med at finde rundt på, hvad der er op og ned, har vi samlet en række myter, og sandheden bag dem.

1 – Acetone og neglelak

Myte: Jeg kan bruge acetone eller neglelak til at fjerne extensions.

SandhedNej. Absolut ikke. For det første, så kan acetone og neglelakfjerner ødelægge dine hårsække, så der aldrig vil komme hår igen. For det andet, så er dampene fra disse væsker enormt skadelige, og kan føre til, at du mister synet hvis du får dampen eller væsken i øjet.

Hvad skal du så gøre, når du vil have dine hair extensions aftaget? Tag til en professionel extensionist, som benytter sig af de korrekte redskaber.

Hos Proextensions and beauty følger der altid fri aftagning med, når man køber en påsætning fra os. Det gør vi, så vi er sikre på, at kunden får den bedste oplevelse, og ikke kommer til at bruge skadelige metoder og produkter.

2 – Keratin er lim

Myte: Keratin er det samme som lim.

Sandhed: Nej. Keratin er ikke lim, eller en form for lim. Keratin er et fiberdannende protein, som kan findes naturligt i hår og negle.

Grunden til, at nogle formentlig tror, at keratin er lim, kan være på grund af den engelske betegnelse “Keratin glue sticks” – direkte oversat: Keratin limstænger. Dette er dog ikke tilfældet. Keratin har dog lim-lignende egenskaber.

Noget du skal være opmærksom på er, at der findes flere forskellige typer af keratin. De to mest anvendte betegnelser for keratin er: Tysk og Italiensk. Tysk keratin anses for at være den billige, da keratinen her er opblandet med voks. Dette gør, at dine hair extensions lettere falder af, da voks smelter og mister sin bindende effekt, ved lav varme. Italiensk keratin er 100 % ren keratin, og holder enormt godt, da det har et højere smeltningspunkt end fx tysk keratin.

3 – Nogle metoder er bedre end andre

Myte: For eksempel: Baner er bedre end Hot fusion.

Sandhed: Man kan som udgangspunkt ikke sige, at en metode er bedre end en anden.

Dog kan det sagtens være, at en metode passer bedre til dig, end en anden metode. Hvis man gør det op i, hvilken metode som er mindst skadelig for eget hår, holder længst tid, osv. – så vil man generelt ikke kunne sige, at en er bedre end en anden.

For at finde frem til, hvilken metode som passer dig bedst, bør du tale med forskellige extensionister og høre deres anbefalinger. Vær dog opmærksom på hvilke metoder extensionisten selv fører, da de måske kan favorisere denne frem for en anden

4 – Hair extensions ødelægger håret

Myte: Hair extensions vil ødelægge dit hår.

Sandhed: Ikke nødvendigvis. Dette kommer helt an på hvor dygtig extensionisten er, hvilken påsætningsteknik der bruges, kvaliteten af håret og evt. keratinen eller mikro-ringene.

Der hvor de fleste fejl og skader sker, er under aftagningen. Ved ukorrekt aftagning og brug af udstyr vil der højst sandsynligt komme skader på eget hår – besøg derfor altid en professionel!

Prøv aldrig selv og lad aldrig en uerfaren (ikke-extensionist) veninde aftage dem!

5 – Hair extensions giver permanent skaldede pletter

Myte: Brugen af hair extensions giver permanente skaldede pletter.

Sandhed: Det er korrekt, at hair extensions giver en øget chance for skaldede pletter, da de lægger et pres på håret og hårrødderne. Det at begynde på at miste hår (ofte i totter ad gangen), kaldes Traction Alopecia. Hvilket ikke er permanent skade på håret, selv om det kan tage længe før det vokser ud igen. Ved at ignorer sin Traction Alopecia, og fortsætte med hair extensions (eller på anden måde at lægge pres / stress på håret), kan man udvikle Alopecia, som er permanent skade på hårrødderne.

Hvordan kan du undgå Traction Alopecia og Alopecia? Ved at være opmærksom på symptomerne. Dette er ikke noget som sker dag-til-dag, men udvikles over måneder og endda år.

Symptomer kan være nogle af disse (ikke udførlig liste): kløen i hovedbunden, hovedpine grundet træk i håret og hovedbunden er følsom ved berøring. Hvis du tror, at du måske er ved at udvikle Traction Alopecia eller Alopecia, så skal du hurtigst muligt have fjernet dine hair extensions, lade være med at sætte dit hår op i stramme hestehaler eller fletninger, og så videre. Håret skal have fred og ro. Helst i en længere periode.

Bemærk, ofte bliver skylden lagt på extensionisten, når dette udvikles. Extensionisten har dog oftest ikke noget med det at gøre, da disse to fænomener opstår over en længere periode med træk / stress på håret.

6 – Der er intet galt med køkkenpåsættere

Myte: Der er intet galt med, at gå til en køkkenpåsætter (en person som ikke har nogen–eller meget begrænset–erfaring)

Sandhed: At gå til en køkkenpåsætter betyder, at du lader en person uden–eller med meget begrænset–erfaring ordne dit hår.

De har oftest ikke den nødvendige viden til at udføre et ordentlig stykke arbejde, da dette kræver indsigt i lang række områder, som kun opnås ved erfaring og professionel læring. Derudover, så vil de oftest heller ikke rådgive ordenligt, hvilket betyder, at du kan ødelægge dine nye hair extensions meget hurtigt.

Ikke nok med dette, så er selvfølgelig også det mere samfundsrelaterede emne, ang. betaling af moms, skat og afgifter. Hertil skal du være opmærksom på, ved at vælge en køkkenpåsætter, som du kan se ligger sine priser langt under markedsprisen, så kan man gøres skyldig i at få udført sortarbejde.

Mange vælger dog alligevel at gå til en køkkenpåsætter, da priserne ofte er meget lave.

Det samme gælder ved at bruge en veninde til at udføre påsætningen. Din veninde kan have de bedste intentioner, men måske ikke den rette teknik og viden.

7 – Høj-kvalitets hår behøver ikke pleje

Myte: Hvis man bruger hår af høj kvalitet, så behøver man ikke at pleje sine hair extensions lige så meget.

Sandhed: Høj-kvalitets hair extensions har, ligesom alt andet hair extensions, behov for ordentlig pleje. Dette indbefatter fx dagligt at tilføre fugt, skille totter (hvis tot-system benyttes) fra hinanden i bunden, benytte hair extensions pleje-produkter, rede håret flere gange om dagen og undgå skadelige ingredienser i produkter, som fx alkohol, parabener og sulfat.

Læs mere angående pleje her.

8 – Muligt at købe lige så godt hår, som professionelle

Myte: Privatpersoner og køkkenpåsættere kan skaffe lige så god kvalitet af hair extensions, som professionelle.

Sandhed: Dette kan som så godt lade sig gøre – hvis man finder en professionel extensionist, som benytter sig af høj-kvalitet hair extensions, og sælger ud af dette.

Det er dog de færreste professionelle som sælger deres høj-kvalitets hår til private og køkkenpåsættere.

9 – Man kan ikke over-pleje sit hår

Myte: Jeg kan bruge lige så meget olie og andre pleje-produkter, til mine hair extensions, som jeg har lyst til.

Sandhed: Ved fx at bruge for meget olie til sine hair extensions, vil de blive overmættet og derefter begynde at filtrer. Mere er ikke bedre. Spørg din professionelle extensionist om, hvordan du bedst kan behandle dine hair extensions.

Hvis du kunne lide dette indlæg så del den gerne med andre, som kan have gavn af denne viden, har du spørgsmål så smid en kommentar eller send mig en besked, så skal jeg nok hjælpe dig efter bedste evne.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *