10 tips til dig med extensions

Den 25. september 2018 i Hair extensions af Martine Birlund

Hvis du overvejer at få hair extensions, eller allerede har fået påsat det, så ved du sikkert også, at det kræver en hel del pleje.

Men ved du hvordan man plejer det korrekt? Mange følger dårlige plejeanvisninger, eller bruger plejeprodukter, som faktisk ikke egner sig specielt godt til hair extensions.

Mange hårplejeprodukter indeholder fx sulfat, alkohol, silikone og parabener.

Dette udtørrer håret, og kan faktisk ødelægge dine helt nye, og højkvalitets extensions efter blot én enkelt vask.

Vi giver dig derfor 10 gode råd til, hvordan du plejer dine hair extensions korrekt!

1 – Børst, børst, børst!

Først og fremmest, så er det at børste sine hair extensions og naturlige hår et absolut must!

Ligesom at det er vigtigt at børste sine tænder for at undgå huller, så er det at børste hår en af de vigtigste ting man kan, når det kommer til at det ikke skal filtre!

Børst det ofte og børst det ordenligt. Brug en børste som er beregnet til hair extensions – altså en uden knopper.

Start i bunden og udred dette område først. Arbejd dig langsomt opad mod toppen – sørg for du ikke trækker i håret, da dette kan forårsage seriøse skader på dine extensions, men også dit eget hår.

Brug gerne en leave in spray (anbefaling til Kevin Murphy UN.TANGLED leave in balsam), for at mindske slid på dine extensions og naturhår.

Du bør børste dit hår 2-3 gange dagligt.

2 – Vask det omhyggeligt

At vaske dine hair extensions er en vigtig ting – men måde du gør det på kan enten make it or break it.

Hav altid redt håret godt igennem før du vasker det. Under vask, sørg for du gør det i én nedadgående bevægelse, for ikke at ugle rundt i det. Vask maks dit hår 2-3 gange om ugen!

Husk(!!) at bruge ordentlige plejeprodukter, som specifikt er lavet til hair extensions.

Brugen af forkerte plejeprodukter kan meget hurtigt ødelægge dine hair extensions. Sulfat, alkohol, silikone og parabener er blandt de helt store syndere, når det kommer til no-go ingredienser. Sidst men bestemt ikke mindst, red ALDRIG vådt hår! Vent til det er fuldkommen tørt.

3 – Invester i hårolie

Da hair extensions ikke har rødder, vil det derfor heller ikke få tilført naturlig fugt fra hovedbunden.

Udtørret hair extensions vil filtre meget hurtigt, derfor er det en rigtig god ide at bruge lidt mønt på en god hårolie.

4 – Lad håret tørre, naturligt

Det nok lettere sagt end gjort. Men, at lade dit hår tørre naturligt øger holdbarheden og det pæne look markant!

Overdreven varme udtørrer dine hair extensions og medfører, at det filtrer lettere. I sidste ende vil dette spare dig en masse tid og penge, da du ikke behøver sætte tid af til at udrede filtret hår eller lægge penge til nye hair extensions efter kort tid.

Husk altid en varmebeskyttende spray hvis du føntørrer dine extensions! Hvilket du er nødt til hvis du f.eks benytter dig af flettemetoden, da flettekanterne har svært ved at tørre ellers.

5 – Føntør forsigtigt

Hvis du ikke er typen som står tidligt op, og kan nå at lade dit hår tørre naturligt, så vil du nok gribe føntørren og forkorte tørre-processen.

Hvis dette er din vej til tørt hår, som brug dette simple tip: Indstil føntørreren på lav varme til en start, og føntør forsigtigt ved bindingerne (hæftningerne, bonds eller hvad du vil kalde dem).

Det er meget vigtigt, at det ikke bliver for varmt nær disse, da bindingerne kan blive bløde og håret kan filtre eller knække.

6 – Pas på nær bindingerne!

Al din omhyggelige pleje, køb af de perfekte plejeprodukter, o. lign. kan gå tabt ved ikke at passe på nær bindingerne…

Det er ikke kun når du føntørre, at du skal være forsigtigt, men også når du styler det, som fx. når du glatter hår eller bruger stylingprodukter.

Dit glattejern skal holdes langt væk fra bindingerne! Stylingprodukter indeholder som regel en hel del, eller måske bare en lille smule alkohol, og hvorfor er det så vigtigt? Jo, simpelthen pga. alkohol opløser bindingerne!

Et ekstra tip, som kan redde filtret hår, er: Gå igennem bindingerne et par gange om ugen, og skil dem helt fra hinanden! Det er noget mange glemmer, men som er yderst vigtigt.

7 – Sove, dyrke sport eller svømme? Op i en fletning med håret!

Du bevæger dig formentlig imens du sover. Hvis du ikke har fulgt nogle helt basale og simple råd, så vil dine hair extensions være filtret og se forfærdelige ud, når du vågner.

HUSK derfor at red dit hår godt igen, som altid, og sæt det dernæst op i en fletning. Når du skal dyrke sport, så kan du nøjes med at sætte dit hår op i en høj hestehale, på den måde holder du det væk fra sved.

Hvis du er på ferie, standen eller svømmehallen, så husk også at sætte dit hår op, så det undgår vand. Salt- og klorvand kan være ret hårdt for extensions, og gøre det filtrer enormt meget.

8 – Pas dog på med FOR stramme fletninger / hestehaler

Godt nok skal du i mange tilfælde sætte dit hår op – men pas nu på med ikke at sætte det op for stramt!

En for stram fletning eller hestehale kan forårsage seriøse skader på dine hair extensions, men også i den grad på dit eget naturlige hår.

At sætte håret stramt, vil øge den allerede eksisterende stress (grundet hair extensions) på håret og hårrødderne, hvilket er slemt, da det kan føre til traction alopecia eller endda rigtig alopecia.

Traction alopecia er, når håret begynder at knække, falde af, eller der opstår skaldede pletter rundt omkring – dog kun midlertidigt, men det stadig slemt.

Dette kommer når hår har været under stress i for lang tid. Påsat hair extensions øger allerede stressen på håret – så, en for stram fletning vil kun gøre det værre. Alopecia er den permanente udgave af dette.

9 – Spørg, spørg og spørg de rigtige

Har du problemer med håret eller kan du ikke finde de helt rigtige plejeprodukter? Så spørg!

Spørg nogle som har brugt hair extensions i lang tid, eller prøv at skriv til nogle erfarne professionelle.

Pas dog på med at følge anvisninger, “gode” råd, osv. i blinde. Brug din sunde fornuft, og få evt. bekræftet rådene du får, hos andre.

10 – Hold dig fra “gør-det-selv” projekter!

Ja ja, vi er professionelle, så selvfølgelig kommer vi med dette råd. Men, men, men… der er noget om det. Det kan være en rigtig dyr omgang, at begive sig ud i at ordne tingene selv. I værste fald, så vil det resultere i, at du skal have aftaget dit ellers så lækre, nykøbte hår.

Vil du have til klippet dine hair extensions? Så lad en pro gøre det. Vil du have det farvet? Samme svar. Oplever du, at det filtrer? Taber du flere totter end forventet? Lad en professionel kigge bindingerne igennem.

At begynde at lege forsøgskanin for din veninde, som lige har fået en god ide om, at blive køkkenpåsætter, er ikke svaret.

Har du spørgsmål er du velkommen til at dele det i kommentarfeltet, eller kontakte os her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *