Single eller double drawn extensions

Den 25. oktober 2018 i Hair extensions af Martine Birlund

Når du skal til at vælge, hvilken kvalitet af hair extensions du gerne vil have, så støder du ofte på betegnelserne single drawn og double drawn. Men, hvad betyder det og hvorfor er det vigtigt?

Forskellige kvaliteter

Inde for hair extensions branchen, kan du finde rigtig mange forskellige kvaliteter. A’er, ratioer, procenter mm.

A’er anvendes oftest om single drawn hår, hvilket vil sige, at producenten kun har trukket håret én gang. Double drawn betyder deraf producenten har trukket det to gange. Altså, at de har gennemgået håret flere gange for, at fjerne korte hårstrå.

Når man køber single drawn AAA kvalitet i 50 cm., så vil fx kun 30 % af hårstråene være den fulde længde (50 cm), resten vil være i 40 – 45 cm. og endda nogle gange kortere.

Jo højere A grad håret har, jo flere af hårstråene vil være i den fulde længde. Vær dog opmærksom på at der ikke findes nogen standardiseret måde at måle dette på. Dermed kan du opleve at hvis det er tilfreds med single drawn extensions af kvaliteten AAA fra et mærke, kan det altså være noget helt andet hos et andet mærke.

Som sagt før, så er double drawn blevet kigget igennem flere gange, for at få en bedre ratio. Ratio er et udtryk for, hvor mange af hårene der er i den fulde længde. Ratio 1 er lig med 100 % af hårstråene fx er 50 cm. Ved ratio 2 er det fx derimod 85-90 %.

Herved sagt, er double drawn altså ikke et udtryk for, at håret er lige tykt fra rod til spids, men derimod at det er blevet trukket flere gange, for at fjerne kortere hårstrå. Det meste double drawn er dog tilnærmelsesvis lige tykt fra rod til spids.

Er double drawn bedre end single drawn?

Ikke nødvendigvis – dog vil de fleste extensionister formentlig svare klart ja, da producenterne oftest kun bruger højkvalitetshår til deres double drawn. Derfor vil man altså ikke kun få kraftigere hår ved at vælge double drawn, men også sundere hår.

Double drawn extensions stiller dog også større krav til extensionisten – og hvorfor gør det så det? Jo, det er pga. jo tykkere håret er, jo mere tilklipning skal der til. Det stiller derfor krav til, at extensionisten ved hvordan man bruger en saks, for at håndtere det kraftigere hår. Simple as that. Desuden, så kommer det også an på, hvilket look man går efter.

Vælger du at få påsat extensions hos en frisør, kan du selvfølgelig sagtens stole på dennes evner, til at klippe dit extensions fint til. Vælger du derimod en extensionist der ikke er så garvet med en saks, kan du altid efterfølgende gå til din frisør og få håret klippet til.

Her kan du se forskellen på 100 gram single drawn og double drawn hår. Til venstre har vi single drawn extensions med graden AAA, til højre ses double drawn extensions ratio 1.